Zupa-krem z cukinii i szpinaku

Przepis na Zupa-krem z cukinii i szpinaku
Czas przygotowania35 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Zupa-krem z cukinii i szpinaku z dodatkiem śmietany to gęsta i sycąca zupa. Polecamy podawać ozdobioną paseczkami cukinii, świeżo mielonym pieprzem lub łyżką śmietany. Najlepiej smakuje w towarzystwie świeżego pieczywa.

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić zupa-krem z cukinii i szpinaku

  1. Podgrzać w garnku olej i podsmażyć cukinię z cebulą, aby cebula się zeszkliła. Zostawić parę cienkich pasków cukinii do ozdoby.
  2. Dodać szpinak, ziemniaka, pietruszkę i bulion i gotować na małym ogniu przez ok. 20 minut. Zmiksować na krem.
  3. Wmieszać śmietanę i podgrzać całość, ale nie zagotować. Doprawić solą i pieprzem.
  4. Ułożyć zostawione wcześniej paseczki cukinii w misce wedle uznania. Można także posypać świeżo zmielonym pieprzem.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.