Zupa z suszonych grzybów

Przepis na Zupa z suszonych grzybów
Czas przygotowania60 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić zupa z suszonych grzybów

  1. Dokładnie oczyścić grzyby szczoteczką. Namoczyć w jednej szklance wody przez 2 godziny. Po namoczeniu dodać 6 szklanek wody i cebulę. Gotować na wolnym ogniu przez 20 minut.
  2. Dodać warzywa i doprawić do smaku solą. Gotować na wolnym ogniu przez kolejne 20 minut. Odcedzić i pokroić grzyby na kawałki.
  3. Podsmażyć mąkę z masłem na złoto i rozwodnić 3 łyżkami zimnej wody, dodać do zupy. Dodać do zupy również grzyby i doprowadzić do wrzenia. Wsypać koperek.
  4. Serwować z kluskami, makaronem lub kaszą jęczmienną.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.