Bulion drobiowy

Przepis na Bulion drobiowy
Czas przygotowania240 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Składniki

  • 1100 g mięsa kurczaka z kośćmi
  • 1400 ml wody
  • 2 łodygi selera naciowego, posiekane
  • 2 marchewki, posiekane
  • 1 cebula, pokrojona na ćwiartki
  • 1 łyżka suszonej bazylii

Promocje na składniki

Jak zrobić bulion drobiowy

  1. Umieścić w wolnowarze kurczaka razem z cebulą, wodą, selerem i bazylią.
  2. Gotować w niskiej temperaturze przez ok 4 godziny. Przed użyciem wywaru przecedzić go, a warzywa zużyć np. do sałatki. Mięso można dodawać do bulionu.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.