Krem z kukurydzy

Przepis na Krem z kukurydzy
Czas przygotowania25min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Zupa krem z kukurydzy, posypana delikatnie serem, z dodatkiem pieczywa, to świetna propozycja zarówno na pierwsze danie, jak i kolację. Kremowy, słodki i delikatny krem z kukurydzy jest szybki i prosty do przygotowania. Polecamy.

Składniki

  • 75 g masła
  • 1 cebula, drobno posiekana
  • 3 puszki kukurydzy
  • 1 łyżeczka cukru
  • 125 ml śmietany 18%
  • tarty cheddar lub mozzarella

Promocje na składniki

Jak zrobić krem z kukurydzy

  1. Rozgrzej masło na patelni, aż do spienienia i podsmaż drobno posiekaną cebulę.
  2. Ugotuj kukurydzę tak, żeby ziarna były prawie miękkie. Dodaj łyżeczkę cukru i śmietanę, dopraw i gotuj bez przykrycia przez kolejne 5 minut.
  3. Odstaw na chwilę i ostrożnie zblenduj uważając, żeby się nie poparzyć .
  4. Posyp tartym cheddarem lub mozzarellą i gotuj jeszcze przez kilka minut, aż ser się stopi.
LidiaKa Autor: LidiaKa

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.