krem z kukurydzy

Krem z kukurydzy - przepis

Zupa krem z kukurydzy, posypana delikatnie serem, z dodatkiem pieczywa, to świetna propozycja zarówno na pierwsze danie, jak i kolację. Kremowy, słodki i delikatny krem z kukurydzy jest szybki i prosty do przygotowania. Polecamy.

krem z kukurydzy

Składniki

75 g masła

1 cebula, drobno posiekana

3 puszki kukurydzy

1 łyżeczka cukru

125 ml śmietany 18%

tarty cheddar lub mozzarella

Jak zrobić Krem z kukurydzy

1

Rozgrzej masło na patelni, aż do spienienia i podsmaż drobno posiekaną cebulę.

2

Ugotuj kukurydzę tak, żeby ziarna były prawie miękkie. Dodaj łyżeczkę cukru i śmietanę, dopraw i gotuj bez przykrycia przez kolejne 5 minut.

3

Odstaw na chwilę i ostrożnie zblenduj uważając, żeby się nie poparzyć .

4

Posyp tartym cheddarem lub mozzarellą i gotuj jeszcze przez kilka minut, aż ser się stopi.

Tags:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Zamknij tryb gotowania
Polub nas na Facebooku
X