
Krem z kukurydzy - przepis
Zupa krem z kukurydzy, posypana delikatnie serem, z dodatkiem pieczywa, to świetna propozycja zarówno na pierwsze danie, jak i kolację. Kremowy, słodki i delikatny krem z kukurydzy jest szybki i prosty do przygotowania. Polecamy.

Składniki
75 g masła
1 cebula, drobno posiekana
3 puszki kukurydzy
1 łyżeczka cukru
125 ml śmietany 18%
tarty cheddar lub mozzarella
Jak zrobić Krem z kukurydzy
1
Rozgrzej masło na patelni, aż do spienienia i podsmaż drobno posiekaną cebulę.
2
Ugotuj kukurydzę tak, żeby ziarna były prawie miękkie. Dodaj łyżeczkę cukru i śmietanę, dopraw i gotuj bez przykrycia przez kolejne 5 minut.
3
Odstaw na chwilę i ostrożnie zblenduj uważając, żeby się nie poparzyć .
4
Posyp tartym cheddarem lub mozzarellą i gotuj jeszcze przez kilka minut, aż ser się stopi.
Tags:
LidiaKa