Ryż curry z czerwoną fasolą

Przepis na Ryż curry z czerwoną fasolą
Czas przygotowania30 min
Poziom trudnościśredni
Ocena 1.0
02.11.2023

Aromatyczny ryż curry, z sosem na bazie mleka kokosowego i dodatkiem czerwonej fasoli to propozycja obiadowa, która zasmakuje każdemu, kto lubi orientalną kuchnię. Odpowiednie przyprawy w tej potrawie to podstawa. Serdecznie polecamy wypróbować ten przepis.

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić ryż curry z czerwoną fasolą

  1. Na głębokiej patelni rozgrzej olej i przez kilka sekund smaż kurkumę i kumin cały czas mieszając.
  2. Dodaj drobno posiekaną cebulę i smaż 3 minuty cały czas mieszając, kolejno dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i imbir starty na tarce o drobnych oczkach. Smaż razem 2 minuty cały czas mieszając.
  3. Po tym czasie dodaj pomidory, suszoną kolendrę, drobno posiekane papryczki. Duś razem 3-5 minut.
  4. Teraz dodaj ugotowaną fasolę, około 150-200 ml wody i gotuj około 10 minut. Na samym końcu dodaj mleko kokosowe. Podawaj z ryżem.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.