Pasta jajeczna

Przepis na Pasta jajeczna
Czas przygotowania15 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Pasta jajeczna to smakowita pasta, przygotowana z gotowanych jajek, serka topionego, masła i cebuli. Świetnie smakuje rozsmarowana na świeżym pieczywie, np. chlebie z chrupiącą skórką. Często podawana na śniadanie wielkanocne, ale równie dobrze sprawdzi się na codzienne śniadanie czy kolację.

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić pasta jajeczna

  1. Jajka ugotować na twardo, przestudzić, obrać. Kiedy będą całkiem zimne zetrzeć na tarce na najmniejszych oczkach lub pokroić na bardzo drobno.
  2. W miseczce rozgnieść widelcem serek topiony z masłem. Jeśli masa będzie bardzo gęsta i ciężko się ją będzie wyrabiać można dodać majonezu, albo więcej miękkiego masła lub poczekać aż się bardziej ogrzeje.
  3. Do masy serkowej dodać jajka i pokrojoną drobniusieńko cebulę. Doprawić do smaku solą i pieprzem

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.