Zupa pomidorowa z ciecierzycą

Przepis na Zupa pomidorowa z ciecierzycą
Czas przygotowania35 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Zupa pomidorowa z ciecierzycą na bazie bulionu drobiowego to smaczna zupa, która świetnie sprawdzi się zarówno jako pierwsze danie, jak i samodzielny posiłek. Polecamy podawać z pieczywem pełnoziarnistym lub z chlebkiem naan.

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić zupa pomidorowa z ciecierzycą

  1. W garnku, na średnim ogniu rozgrzać oliwę. Dodać czosnek i smażyć przez kilka minut. Następnie dodać rozmaryn i pomidory i gotować przez 20 minut na małym ogniu.
  2. Odcedzić jedną puszkę ciecierzycy i opłukać na durszlaku. Przełożyć do robota kuchennego i zmiksować, dolewając trochę bulionu, aby się łatwiej miksowała.
  3. Odcedzić drugą puszkę ciecierzycy i opłukać ją. Dodać do zupy razem ze zmiksowaną ciecierzycą. Dodać pozostały bulion i doprawić zupę do smaku.
  4. Wyjąć z zupy rozmaryn i posypać natką pietruszki. Podawać.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.