Do automatu do chleba wlać wodę i dodać mąkę, mleko w proszku, cukier, sól, drożdże, masło lub margarynę i pomidory w kolejności sugerowanej przez producenta. Nastawić maszynę na wyrabianie ciasta i włączyć. Ciasto będzie ważyło 225 g.
Po zakończeniu cyklu wyrabiania, wyjąć ciasto z automatu. Ugniatać przez 1 minutę ręcznie. Następnie włożyć do posmarowanej olejem miski i przewrócić kilkakrotnie, aby pokryło się tłuszczem.
Przykryć wilgotną ściereczką i odstawić na 15 minut w ciepłe miejsce, aby wyrosło.
Blachę wielkości 25 x 40 cm oprószyć kaszką kukurydzianą. Ciasto rozwałkować, by pasowało wielkością do blachy. Opuszkami palców porobić w nim wgłębienia. Powierzchnię posmarować olejem.
Przykryć ciasto wilgotną szmatką i pozostawić na 30 minut do wyrośnięcia.
Posypać parmezanem, rozmarynem, solą czosnkową i mozzarellą.
Piec w temperaturze 205°C przez 15 minut, lub aż się ładnie zrumieni. Gdy nieco ostygnie, pociąć na kawałki.