Przygotować ciasto: lekko roztrzepać jajka, dodać śmietanę i majonez, dobrze wymieszać. Stopniowo dodawać mąkę. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Dodać szczyptę soli (można też dodać szczyptę cukru).
Pokroić w plasterki pomidory i kiełbasę/szybkę/salami. Zetrzeć ser.
Dobrze rozgrzać patelnię z odrobiną oliwy. Przełożyć cienką warstwę ciasta i od razu zmniejszyć ogień na dość mały. Jeśli patelnia jest mała, trzeba będzie ciasto podzielić na dwie części.
Posmarować ciasto po wierzchu keczupem i majonezem, położyć plasterki szynki, pomidorów i inne dodatki wedle uznania. Posypać serem.
Przykryć patelnię i smażyć przez kilka minut, aż ser się roztopi. Jeśli ciasto nie jest jeszcze gotowe, a ser już się porządnie stopił, można zwiększyć ogień na kilka sekund, a następnie wyłączyć go zupełnie, ale pizzę zostawić jeszcze na kilka minut pod przykryciem.