Cykoria z fetą, rzodkiewką i kukurydzą

Przepis na Cykoria z fetą, rzodkiewką i kukurydzą
Czas przygotowania10 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Cykoria z fetą, rzodkiewką i kukurydzą to efektowna sałatka, która może być pysznym dodatkiem do obiadu lub małą przekąską. Świetnie sprawdzi się na imprezie lub podczas wizyty gości.

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić cykoria z fetą, rzodkiewką i kukurydzą

  1. Poodrywać pojedyncze listki cykorii, umyć je i osuszyć, potrząsając. Ułożyć liście na talerzu tworząc wachlarz.
  2. Fetę i rzodkiewki pokroić i przełożyć na liście cykorii.
  3. Na każdą łódeczkę nasypać trochę kukurydzy i oregano.
  4. Skropić sokiem z cytryny i oliwą.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.