Farsz do naleśników - pieczarkowy

Przepis na Farsz do naleśników - pieczarkowy
Czas przygotowania45 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Składniki

  • 60 dkg świeżych pieczarek
  • 3 łyżki oleju
  • 1 średnia cebula, pokrojona w kostkę
  • sól i pieprz do smaku
  • 15 dkg żółtego sera
  • pęczek zielonej pietruszki

Promocje na składniki

Jak zrobić farsz do naleśników - pieczarkowy

  1. Obrane lub umyte pieczarki pokroić na drobne kawałki i dać na patelnię na rozgrzany olej wraz z pokrojoną w kostkę cebulą. Dusić aż z pieczarek odparuje woda. Dodać przyprawy do smaku.
  2. Gdy przypieczone pieczarki ostygną, dodać starty na grubej tarce żółty ser i drobno pokrojoną zieloną pietruszkę.
  3. Dokładnie wszystko wymieszać i farsz jest gotowy do nakładania do naleśników.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.