Gulasz z kiełbasą

Przepis na Gulasz z kiełbasą
Czas przygotowania55 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Gulasz z kiełbasą to propozycja obiadowa, stworzona na bazie kapusty i kiełbasy, która świetnie smakować będzie w towarzystwie świeżego, chrupiącego pieczywa. Polecamy wypróbować ten przepis.

Składniki

  • 500 g kiełbasy, pociętej na grubsze plasterki
  • 1 łyżka masła
  • 400 ml rosołu wołowego
  • 100 ml zupy pomidorowej (z puszki lub z kartonu)
  • 200 g kapusty, drobno poszatkowanej
  • 1 cebula, drobno posiekana
  • 1 łyżeczka soli
  • 50 ml kwaśnej śmietany
  • 0,5 łyżeczki pieprzu
  • garstka liści pietruszki do podania

Promocje na składniki

Jak zrobić gulasz z kiełbasą

  1. W dużym rondlu, na średnim ogniu, podsmażyć kiełbasę na maśle, aż się dobrze przyrumieni. Dodać bulion i zupę pomidorową.
  2. Dodać kapustę i cebulę, doprawić solą i pieprzem, i dobrze wymieszać.
  3. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień i dusić przez 45 minut, lub do czasu, gdy smaki się dobrze wymieszają. Przed podaniem dodać kwaśną śmietanę, posypać listkami pietruszki i podgrzać całość.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.