Jajka faszerowane tuńczykiem

Przepis na Jajka faszerowane tuńczykiem
Czas przygotowania15 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Jajka faszerowane tuńczykiem to smaczna i ciekawie prezentująca się propozycja, która sprawdzi się zarówno na śniadanie czy kolację, jak i na przyjęcie, jako mała przekąska. Połączenia jajka i tuńczyka w takiej formie na pewno zachwyci wszystkich gości.

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić jajka faszerowane tuńczykiem

  1. Ugotować jajka na twardo. Włożyć je do dużego rondla, zalać letnią wodą i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować 7 minut.
  2. Wyjąć łyżką cedzakową i włożyć do miski z zimną wodą, żeby ostygły.
  3. Obrać jajka ze skorupek i przekroić każde wzdłuż na połówki. Wyjąć żółtka łyżeczką i odłożyć. Można z nich przygotować inne danie.
  4. Do każdej połówki jajka nałożyć łyżkę tuńczyka. Posypać delikatnie posiekaną pietruszką, doprawić solą i pieprzem.
  5. Ułożyć ładnie na talerzu i podawać.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.