Kiełbasa z brukselką

Przepis na Kiełbasa z brukselką
Czas przygotowania30 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Składniki

  • 1 łyżka oleju rzepakowego
  • 450 g kiełbasy, pokrojonej w 1 cm plasterki
  • 1 czerwona cebula, drobno posiekana
  • 400 g młodej brukselki
  • 1 szczypta soli i czarnego mielonego pieprzu do smaku

Promocje na składniki

Jak zrobić kiełbasa z brukselką

  1. Rozgrzać olej w dużej patelni na średnim ogniu. Dodać kiełbasę i cebulę. Smażyć, mieszając, aż cebula się zeszkli, 8 do 10 minut.
  2. Dodać brukselkę i smażyć jeszcze 10 minut. Doprawić solą i pieprzem do smaku.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.