Kiełbasa z kapustą

Przepis na Kiełbasa z kapustą
Czas przygotowania40 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Składniki

  • 6 plasterków boczku
  • 60 ml wody
  • 2 łyżki cukru
  • 1 cebula, drobno posiekana
  • 2 łyżeczki zgniecionego czosnku
  • ¼ łyżeczki czerwonej papryki w płatkach
  • ¼ łyżeczki soli
  • 3 łyżeczki kminku
  • 1 duża główka kapusty, grubo poszatkowanej
  • 450 g wędzonej kiełbasy

Promocje na składniki

Jak zrobić kiełbasa z kapustą

  1. W dużej patelni, na średnim ogniu podsmażyć boczek aż będzie rumiany, przewracając raz na drugą stronę. Zdjąć z patelni, zostawiając tłuszcz, i umieścić na papierowych ręcznikach.
  2. Do tłuszczu w patelni dodać wodę, cukier, cebulę, czosnek, paprykę czerwoną, sól oraz kminek i wymieszać. Dodać kapustę i delikatnie wymieszać. Przykryć i dusić na średnim ogniu przez 10 do 15 minut.
  3. Dodać kiełbasę. Dusić pod przykryciem przez następne 10 do 15 minut. Posypać pokrojonym drobno boczkiem i podawać na gorąco.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.