Bezy bez jajek

Przepis na Bezy bez jajek
Czas przygotowania90 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Do przygotowania tych bez niepotrzebne będą nam jajka. Bazę dla tego deseru stanowi ubita na sztywno zalewa z fasoli w puszce. Jest to dobra opcja na poobiedni deser lub słodką przekąskę w ciągu dnia.

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić bezy bez jajek

  1. Zalewę przelewamy do wysokiego naczynia i ubijamy na sztywną pianę. Bądźmy przy tym cierpliwi, ponieważ ubija się ona odrobinę dłużej niż klasyczna piana z białek .
  2. Następnie wciąż ubijając dodajemy stopniowo cukier puder. Ubijamy jeszcze przez chwilę i dodajemy sok z cytryny/ocet jabłkowy. Teraz za pomocą rękawa cukierniczego lub łyżki przekładamy pianę na blachę.
  3. Pieczemy w 130ºC przez około godzinę w piekarniku z termoobiegiem w 100ºC, w razie konieczności wydłużając czas pieczenia o 20 minut.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.