Bigos z cukinii, papryki i grzybów

Przepis na Bigos z cukinii, papryki i grzybów
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Nigdy nie jedliście bigosu z cukinii i wydaje się Wam to dziwnym pomysłem? Tym lepiej – będziecie przyjemnie zaskoczeni, bo duszona cukinia jest pyszna. Zwłaszcza w wersji grzybowej. To eksplozja smaku umami i największa kulinarna niespodzianka wśród wegetariańskich bigosów, ale gwarantuję, że warto przetestować cukinię w tej roli.

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić bigos z cukinii, papryki i grzybów

  1. Podgrzybki ugotować do miękkości i pokroić w paski.
  2. Wodę po ugotowanych grzybach przelać do dużego garnka, w którym będziemy gotować bigos.
  3. Dodać kurki, paprykę, szpinak i cukinię.
  4. Gotować pół godziny, a potem dodać sos sojowy i olej.
  5. Wymieszać i podawać.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.