Brownie z fasoli

Przepis na Brownie z fasoli
Czas przygotowania35 min
Poziom trudnościśredni
Liczba komentarzy 1
02.11.2023

Wegańskie brownie bez jajek to ciasto, które pokocha każdy. Aromatyczne, wilgotne w środku i mocno czekoladowe brownie- idealna propozycja na deser.

Składniki

  • 1½ szklanki czarnej fasoli (ugotowanej lub z puszki)
  • ⅔ tabliczki czekolady deserowej
  • 2 łyżki kakao
  • ½ szklanki płatków błyskawicznych
  • 4-5 łyżek oleju kokosowego
  • 5-6 łyżek cukru
  • proszek do pieczenia
  • szczypta soli

Promocje na składniki

Jak zrobić brownie z fasoli

  1. Nagrzewamy piekarnik do 175 stopni.
  2. W międzyczasie kroimy czekoladę na drobne kawałki. Resztę składników mieszamy dokładnie i blendujemy.
  3. Do uzyskanej masy dodajemy czekoladę i rozprowadzamy na brytfance (20 cm x 20 cm). Pieczemy przez około 10 minut.
  4. Przed podaniem czekamy, aż całkowicie ostygnie.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.
Avatar Iggi 27.02.2019 Bardzo dobre, ładnie się upiekło, nie idzie zepsuć :D