Chleb pszenny na miodzie i maślance

Przepis na Chleb pszenny na miodzie i maślance
Czas przygotowania180 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić chleb pszenny na miodzie i maślance

  1. Połączyć drożdże z obydwoma rodzajami mąki, proszkiem do pieczenia, solą, miodem, olejem i maślanką w pojemniku automatu do chleba.
  2. Piekąc w automacie, ustawić temperaturę pieczenia na średnią.
  3. Piekąc w piekarniku, zagnieść ciasto ręcznie lub w automacie, ustawiając funkcję wyrabianie ciasta. Wyrobione ciasto umieścić w wysmarowanej tłuszczem formie i zostawić do wyrośnięcia, aż podwoi swoją objętość.
  4. Piec w piekarniku nagrzanym do 175°C przez 25 minut, lub do chwili, gdy ostukiwany bochenek wyda dźwięk jakby był pusty w środku.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.