Chleb z pesto, pomidorkami i mozarellą

Przepis na Chleb z pesto, pomidorkami i mozarellą
Czas przygotowania20 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Chleb z pesto, pomidorkami i mozarellą to propozycja grillowanych kanapeczek, posmarowanych zielonym pesto z orzeszków piniowych, bazylii, oliwy i sera, z dodatkiem pomidorków cherry oraz mozarelli. To świetny pomysł na małą przekąskę, który sprawdzi się zarówno na co dzień, jak i na każdym przyjęciu.

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić chleb z pesto, pomidorkami i mozarellą

  1. Pesto: w blenderze lub robocie kuchennym zrobić purée z liści bazylii, oliwy i czosnku. Dodać orzeszki piniowe i parmezan, i nadal miksować, aż do osiągnięcia pożądanej konsystencji.
  2. Nagrzać piekarnik włączając funkcję „grill”.
  3. Pokroić chleb na kromki dowolnej grubości i posmarować każdą kromkę warstwą pesto. Na tym położyć po plasterku pomidora i sera mozzarella.
  4. Poukładać kanapki na dużej blasze do pieczenia. Piec przez 5 minut, aż ser zacznie bulgotać i lekko się zrumieni.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.