Ciasto czekoladowe

Przepis na Ciasto czekoladowe
Czas przygotowania75 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Składniki

  • 150 g masła
  • 175 g cukru
  • 3 jajka
  • 3 łyżki mleka
  • 3 łyżki rumu
  • 250 g mąki
  • 2 łyżki proszku do pieczenia
  • 100 g ciemnej czekolady, startej
  • 100 g mlecznej czekolady, posiekanej
  • 1 łyżeczka aromatu waniliowego

Promocje na składniki

Jak zrobić ciasto czekoladowe

  1. Rozgrzać piekarnik do 180 C (z termoobiegiem do 160 C). Wysmarować tłuszczem 1 keksówkę.
  2. Zmiksować masło aż będzie puszyste. Nadal miksując, stopniowo dodawać jajka, cukier i aromat waniliowy, aż powstanie puszysta mieszanina.
  3. Dodać mleko i rum. Wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia i stopniowo dodawać do masy. Na koniec dodać obydwa rodzaje czekolady i dobrze wymieszać całość.
  4. Piec ciasto w nagrzanym piekarniku przez około 60 minut.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.