Czekoladowe trufle z chili

Przepis na Czekoladowe trufle z chili
Czas przygotowania30 min + tężenie
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Czekoladowe trufle z chili to pyszny, efektowny i niecodzienny deser, który sprawdzi się na każdym przyjęciu czy imprezie. Trufle z gorzkiej czekolady z dodatkiem chili to wspaniałe połączenie smaków, które podbije serce każdego z gości. Polecamy.

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić czekoladowe trufle z chili

  1. 2/3 czarnej czekolady posiekać dość grubo.
  2. Śmietanę wymieszać z chilli i doprowadzić do wrzenia. Dodać czekoladę i stopić ją, stale mieszając, aż powstanie gładka masa. Dodać masło i wymieszać.
  3. Przelać mieszaninę do prostokątnego naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem; odstawić do lodówki, aby nieco stężała.
  4. Kiedy zacznie tężeć wyjąć z lodówki, nabierać trochę masy na łyżeczkę i na czystym blacie turlać z niej kulki.
  5. Stopić pozostałą czekoladę i odstawić by przestygła. Kulki zanurzyć w czekoladzie i odstawić na bok.
  6. Przyprószyć nieco kakaem.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.