Domowy ketchup

Przepis na Domowy ketchup
Czas przygotowania90 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić domowy ketchup

  1. Pomidory pokroić na cząstki, dusić aż zmiękną, a następnie przetrzeć na sicie. W blenderze dobrze zmiksować paprykę z cebulą i przyprawami.
  2. Pulpę pomidorową wymieszać z drugą mieszaniną w rondlu i (na średnim ogniu) doprowadzić do wrzenia, a następnie gotować na małym ogniu przez co najmniej 1 godzinę.
  3. Mąkę kukurydzianą wymieszać z wodą, a następnie wmieszać do przecieru. Ponownie zagotować.
  4. Gorący keczup przelać do sterylnych słoików i przechowywać w lodówce.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.