Gofry migdałowe

Przepis na Gofry migdałowe
Czas przygotowania25 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Gofry migdałowe to alternatywna wersja ciasta na gofry – z dodatkiem zmielonych migdałów i likieru amaretto. Dzięki temu gofry mają niepowtarzalny, migdałowy posmak. Przed podaniem polecamy posypać cukrem pudrem lub wiórkami kokosowymi.

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić gofry migdałowe

  1. Masło z cukrem zmiksować na puszystą, kremową masę. Dodać jajka, po jednym na raz, miksując dobrze po każdym dodaniu, a następnie wmieszać aromat waniliowy.
  2. Wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodać do masy z jajkami, a następnie wmieszać wodę i amaretto.
  3. Dodać zmielone migdały i dokładnie wymieszać całość.
  4. Nakładać łyżką na gorącą, posmarowaną tłuszczem gofrownicę.
  5. Podawać posypane cukrem pudrem, wiórkami kokosowymi lub z bitą śmietaną.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.