Kasza jaglana z białym serem i gruszką

Przepis na Kasza jaglana z białym serem i gruszką
Czas przygotowania30 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Kasza jaglana z białym serem i gruszką to pyszne, słodkie danie, które może być serwowane zarówno na śniadanie, deser, jak i jako mały, dodatkowy posiłek w ciągu dnia. Kasza z dodatkiem gruszki, twarogu i miodu to smakowite połączenie, które zasmakuje każdemu.

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić kasza jaglana z białym serem i gruszką

  1. Płukać kaszę pod bieżącą wodą, aż woda będzie czysta.
  2. Zagotować 2,5 szklanki osolonej wody, wsypać kaszę, zmniejszyć ogień, przykryć garnek i gotować przez 20 minut.
  3. Ser przetrzeć przez sito lub dobrze rozdrobnić widelcem. Dodać cukru do smaku.
  4. Dodać do ugotowanej kaszy, wrzucić także kawałki gruszki i miód, wymieszać dokładnie, przykryć i odstawić na ok 5 minut.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.