Kiełbaski z purée

Przepis na Kiełbaski z purée
Czas przygotowania30 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Kiełbaski z purée to proste i szybkie do przygotowania danie obiadowe, składające się z puree przygotowanego z ziemniaków,  mleka i oliwy z oliwek oraz podsmażanych z cebulką, pokrojonych na plasterki kiełbasek. Polecamy.

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić kiełbaski z purée

  1. Włożyć ziemniaki do rondla, zalać wrzątkiem, żeby znajdowały się 5 cm pod powierzchnią wody. Doprowadzić ponownie do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować 15–20 minut, aż będą bardzo miękkie.
  2. Rozgrzać olej na dużej, głębokiej patelni teflonowej. Wrzucić pokrojone na plasterki kiełbaski oraz cebulę i smażyć na niezbyt dużym ogniu 10 minut, odwracając od czasu do czasu na drugą stronę, aż się lekko przyrumienią.
  3. Odlać ziemniaki, potrząsając sitem. Przełożyć znowu do rondla. Rozgrzać mleko w małym rondlu, wlać je do ziemniaków i utłuc gładkie purée. Dodać, ucierając oliwę i natkę pietruszki oraz sól i pieprz do smaku.
  4. Ułożyć na podgrzanych talerzach porcje purée oraz kiełbasek. Podawać natychmiast.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.