Kurki smażone

Przepis na Kurki smażone
Czas przygotowania15 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Kurki smażone na maśle, z dodatkiem cebuli stanowią świetny dodatek do obiadu. Można jeść je także w towarzystwie świeżego pieczywa, jako przekąskę.

Składniki

  • 15 g masła
  • mała cebula, drobno posiekana
  • 500 g świeżych kurek, oczyszczonych
  • sól i świeżo zmielony pieprz do smaku

Promocje na składniki

Jak zrobić kurki smażone

  1. Na patelni stopić masło i podsmażyć cebulę, aż się zeszkli.
  2. Duże kurki przeciąć na pół. Dusić przez 10 minut bez przykrycia, aż cały płyn wyparuje.
  3. Najlepiej podawać jako dodatek do obiadu np. ziemniaków i mięsa lub jeść w towarzystwie świeżego pieczywa.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.