Langustynki grillowane

Przepis na Langustynki grillowane
Czas przygotowania35min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Składniki

  • 10 szkockich langustynek
  • 1 łyżeczka orzechów laskowych, prażonych
  • 25 g masła
  • łyżeczka liści pietruszki, drobno posiekanej
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 10 drewnianych szpikulców do szaszłyków

Promocje na składniki

Jak zrobić langustynki grillowane

  1. Ostrożnie nadziej langustynki na szpikulce i odłóż do lodówki.
  2. Do masła, drobno zetrzyj połowę orzechów laskowych, a następnie posiekaj resztę. Wrzuć do małego rondla z masłem, natką pietruszki i odrobiną przypraw, a następnie roztop masło orzechowe na patelni.
  3. Rozgrzej piekarnik z opcją grilla, przełącz mikrofalę na opcję grill lub rozpal grilla ogrodowego, a następnie posmaruj langustynki olejem. Grilluj każdy szpikulec przez 1-2 min, obracając, aż będą dobre.
  4. Ułóż na półmisku, polej połową masła orzechowego, a jego resztę przelej do miseczki i zostaw, do zanurzania.
LidiaKa Autor: LidiaKa

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.