Szarlotka Lidlomix – przepis i wskazówki
22.04.2024
Langustynki grillowane
35min
średni
02.11.2023
Składniki
- 10 szkockich langustynek
- 1 łyżeczka orzechów laskowych, prażonych
- 25 g masła
- łyżeczka liści pietruszki, drobno posiekanej
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 10 drewnianych szpikulców do szaszłyków
Jak zrobić langustynki grillowane
- Ostrożnie nadziej langustynki na szpikulce i odłóż do lodówki.
- Do masła, drobno zetrzyj połowę orzechów laskowych, a następnie posiekaj resztę. Wrzuć do małego rondla z masłem, natką pietruszki i odrobiną przypraw, a następnie roztop masło orzechowe na patelni.
- Rozgrzej piekarnik z opcją grilla, przełącz mikrofalę na opcję grill lub rozpal grilla ogrodowego, a następnie posmaruj langustynki olejem. Grilluj każdy szpikulec przez 1-2 min, obracając, aż będą dobre.
- Ułóż na półmisku, polej połową masła orzechowego, a jego resztę przelej do miseczki i zostaw, do zanurzania.
Podoba Ci się ten artykuł?
Komentarze