Młode ziemniaki z chrzanem i cytryną

Przepis na Młode ziemniaki z chrzanem i cytryną
Czas przygotowania70 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Składniki

  • 55 g masła
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/4 łyżeczki pieprzu
  • 2 łyżki tartego chrzanu
  • 2 łyżki świeżego soku z cytryny
  • 700 g małych młodych ziemniaków, obranych
  • 5 ząbków czosnku
  • koperek/szczypiorek do podania

Promocje na składniki

Jak zrobić młode ziemniaki z chrzanem i cytryną

  1. Rozgrzać piekarnik do 175°C.
  2. Roztopić masło w piekarniku w dwulitrowym naczyniu żaroodpornym lub na dużej blaszce i wymieszać z solą, pieprzem, czosnkiem, sokiem z cytryny i chrzanem. Włożyć do naczynia ziemniaki i starannie wymieszać z sosem.
  3. Przykryć i piec w rozgrzanym piekarniku przez 1 godzinę lub do momentu, aż ziemniaki będą miękkie. Posypać koperkiem lub szczypiorkiem przed podaniem.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.