Szarlotka Lidlomix – przepis i wskazówki
22.04.2024
Młode ziemniaki z chrzanem i cytryną
70 min
średni
02.11.2023
Składniki
- 55 g masła
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/4 łyżeczki pieprzu
- 2 łyżki tartego chrzanu
- 2 łyżki świeżego soku z cytryny
- 700 g małych młodych ziemniaków, obranych
- 5 ząbków czosnku
- koperek/szczypiorek do podania
Jak zrobić młode ziemniaki z chrzanem i cytryną
- Rozgrzać piekarnik do 175°C.
- Roztopić masło w piekarniku w dwulitrowym naczyniu żaroodpornym lub na dużej blaszce i wymieszać z solą, pieprzem, czosnkiem, sokiem z cytryny i chrzanem. Włożyć do naczynia ziemniaki i starannie wymieszać z sosem.
- Przykryć i piec w rozgrzanym piekarniku przez 1 godzinę lub do momentu, aż ziemniaki będą miękkie. Posypać koperkiem lub szczypiorkiem przed podaniem.
Podoba Ci się ten artykuł?
Komentarze