Musli z truskawkami

Przepis na Musli z truskawkami
Czas przygotowania10 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Składniki

  • 115 g płatków owsianych
  • 115 g sułtanek
  • 250 ml chudego mleka
  • 1 twarde jabłko deserowe
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • 30 g orzechów laskowych, grubo posiekanych
  • 15 g pestek dyni
  • 1 łyżka sezamu
  • 100 g truskawek, pokrojonych w cienkie plasterki
  • 4 łyżki chudego biojogurtu naturalnego
  • 4 łyżeczki płynnego miodu

Promocje na składniki

Jak zrobić musli z truskawkami

  1. Zalać płatki owsiane i sułtanki mlekiem w dużej misce. Starannie wymieszać, przykryć i wstawić do lodówki na całą noc.
  2. Następnego dnia, tuż przed podaniem płatków, utrzeć jabłko i wymieszać je z sokiem z cytryny, żeby nie ściemniało.
  3. Dodać orzechy, pestki dyni oraz sezam do namoczonych płatków i wymieszać. Dodać jabłko i truskawki.
  4. Przed podaniem rozłożyć musli do 4 miseczek. Ułożyć na każdej porcji łyżkę jogurtu i skropić miodem.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.