Pasztet z fasoli

Przepis na Pasztet z fasoli
Czas przygotowania20min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Pasztet z fasoli to wegetariańska alternatywa dla mięsnego pasztetu. Równie dobrze smakuje rozsmarowany na świeżym chlebie, bagietce, picie czy chlebku naan. Dobrze przyprawiony i prosty w przygotowaniu to świetna opcja na popołudniową przekąskę.

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić pasztet z fasoli

  1. Rozgrzej olej na patelni, następnie delikatnie smaż szalotkę i czosnek przez ok 3 minuty, aż zmiękną.
  2. Przełóż do dużego naczynia. Dodaj fasolę, a następnie zblenduj w robocie kuchennym.
  3. Wymieszaj z kwaśną śmietaną, natką pietruszki i przyprawami. Przykryj i schłódź, aż będzie gotowy do podania.
  4. W międzyczasie ułóż kromki chleba w mikrofali i przełącz ją na opcję grillowania. Delikatnie opiecz z każdej strony, pod średnim grillem, aż uzyskasz złoty kolor.
  5. Podawaj z pasztetem, z masłem i gałązką pietruszki.
LidiaKa Autor: LidiaKa

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.