Pieguski gryczane

Przepis na Pieguski gryczane
Czas przygotowania25 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Pieguski gryczane to ciasteczka pieczone na mące gryczanej i pełnoziarnistej, z dodatkiem czekoladowych piegów. Te zdrowe i pełne składników odżywczych ciasteczka dobrze sprawdzą się nie tylko jako słodka przekąska, ale także jako drugie śniadanie, np. do szkoły czy pracy. Polecamy.

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić pieguski gryczane

  1. Rozgrzać piekarnik do 190 stopni C. Porządnie natłuścić blaszki do pieczenia.
  2. Zmiksować margarynę z cukrem białym i brązowym, aż masa będzie jasna i puszysta. Dodać wanilię i jajka i wymieszać.
  3. W osobnej misce wymieszać oba rodzaje mąki z sodą i solą i dodawać do masy maślanej, cały czas mieszając.
  4. Dodać groszki czekoladowe i orzechy i wymieszać.
  5. Nakładać łyżką kupki ciasta na blachę. Piec przez 10-12 minut, aż w środku będą dobre.
  6. Studzić 5 minut na blaszce, a następnie przełożyć na metalową kratkę aby całkiem wystygły.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.