Szarlotka Lidlomix – przepis i wskazówki
22.04.2024
Pierś z kurczaka w sosie musztardowo-pomidorowym
25 min
średni
02.11.2023
Składniki
- 1 łyżka oleju słonecznikowego
- 2 łyżki musztardy dijon
- 2 łyżki przecieru pomidorowego
- 1 łyżka cukru
- szczypta chili
- 2 ząbki czosnku, wyciśnięte przez praskę
- 4 filety z piersi kurczaka
- sól i pieprz do smaku
- 1 pęczek cebulki dymki
Jak zrobić pierś z kurczaka w sosie musztardowo-pomidorowym
- Utrzeć olej słonecznikowy z musztardą dijon, przecierem pomidorowym, cukrem, chili i czosnkiem.
- Zrobić na każdym filecie z piersi kurczaka delikatne nacięcia. Włożyć do płytkiego naczynia żaroodpornego i obtoczyć z obu stron w sosie musztardowym. Doprawić solą i pieprzem.
- Piec na średnio rozgrzanym grillu węglowym przez 15–20 minut, przewracać od czasu do czasu na drugą stronę i smarować olejem.
- Razem z kurczakiem upiec cebule dymki.
Podoba Ci się ten artykuł?
Komentarze