Pierś z kurczaka w sosie musztardowo-pomidorowym

Przepis na Pierś z kurczaka w sosie musztardowo-pomidorowym
Czas przygotowania25 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Składniki

  • 1 łyżka oleju słonecznikowego
  • 2 łyżki musztardy dijon
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • 1 łyżka cukru
  • szczypta chili
  • 2 ząbki czosnku, wyciśnięte przez praskę
  • 4 filety z piersi kurczaka
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 pęczek cebulki dymki

Promocje na składniki

Jak zrobić pierś z kurczaka w sosie musztardowo-pomidorowym

  1. Utrzeć olej słonecznikowy z musztardą dijon, przecierem pomidorowym, cukrem, chili i czosnkiem.
  2. Zrobić na każdym filecie z piersi kurczaka delikatne nacięcia. Włożyć do płytkiego naczynia żaroodpornego i obtoczyć z obu stron w sosie musztardowym. Doprawić solą i pieprzem.
  3. Piec na średnio rozgrzanym grillu węglowym przez 15–20 minut, przewracać od czasu do czasu na drugą stronę i smarować olejem.
  4. Razem z kurczakiem upiec cebule dymki.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.