Szarlotka Lidlomix – przepis i wskazówki
22.04.2024
Piersi z kaczki z grilla
30 min + marynowanie
średni
02.11.2023
Piersi z kaczki z grilla to pyszne, soczyste mięso z kaczki, w aromatycznej, pełnej smaku marynacie. Polecamy zarówno na grilla elektrycznego, jak i węglowego.
Składniki
- 60 ml (1/4 szkl.) sosu Worcestershire
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- parę kropel łyżeczki sosu pikantnego np. tabasco
- 2 łyżki wyciśniętego czosnku
- 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu
- 8 połówek piersi kaczki
Jak zrobić piersi z kaczki z grilla
- Wymieszać w dużej misce sos Worcestershire, oliwę, sos pikantny, czosnek i pieprz. Dodać piersi kaczki i dobrze wymieszać.
- Przykryć i zostawić w lodówce do marynowania na 30 min lub na noc.
- Nagrzać grill do średniej temperatury.
- Długość grillowania zależy od tego, jaki stopień upieczenia mięsa chcemy uzyskać, około 7 minut z każdej strony, aby uzyskać w pełni usmażone (zależy od wielkości piersi i temperatury grilla).
Podoba Ci się ten artykuł?
Komentarze