Piersi z kaczki z grilla

Przepis na Piersi z kaczki z grilla
Czas przygotowania30 min + marynowanie
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Piersi z kaczki z grilla to pyszne, soczyste mięso z kaczki, w aromatycznej, pełnej smaku marynacie. Polecamy zarówno na grilla elektrycznego, jak i węglowego.

Składniki

  • 60 ml (1/4 szkl.) sosu Worcestershire
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • parę kropel łyżeczki sosu pikantnego np. tabasco
  • 2 łyżki wyciśniętego czosnku
  • 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu
  • 8 połówek piersi kaczki

Promocje na składniki

Jak zrobić piersi z kaczki z grilla

  1. Wymieszać w dużej misce sos Worcestershire, oliwę, sos pikantny, czosnek i pieprz. Dodać piersi kaczki i dobrze wymieszać.
  2. Przykryć i zostawić w lodówce do marynowania na 30 min lub na noc.
  3. Nagrzać grill do średniej temperatury.
  4. Długość grillowania zależy od tego, jaki stopień upieczenia mięsa chcemy uzyskać, około 7 minut z każdej strony, aby uzyskać w pełni usmażone (zależy od wielkości piersi i temperatury grilla).

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.