Podudzie jagnięce

Przepis na Podudzie jagnięce
Czas przygotowania120 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić podudzie jagnięce

  1. Rozgrzej piekarnik do 200 ° C z termowentylacją. Wlej olej na patelnię i po kolei lub po dwa podsmażaj kawałki mięsa tak, aby się delikatnie przysmażyły.
  2. Wyjmij jagnięcinę, wrzuć cebulę i marchewkę i smaż przez 5 minut, aż zaczną brązowieć. Wmieszaj zioła i czosnek i smaż jeszcze kilka minut.
  3. Dodaj mąkę i przecier pomidorowy, dopraw do smaku, a następnie zalej winem i bulionem.
  4. Wrzuć podudzia do naczynia żaroodpornego. Duś pod przykryciem lub folią w piekarniku, przez 1½-2 godziny, aż jagnię będzie miękkie. Wyciągnij mięso z sosu i odłóż na bok.
  5. Połóż sos z naczynia na patelnię i podgrzewaj, aż część wody wyparuje. Kiedy jest już gotowy podawaj.
LidiaKa Autor: LidiaKa

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.