Szarlotka Lidlomix – przepis i wskazówki
22.04.2024
Skrzydełka w miodzie
50 min + marynowanie
średni
02.11.2023
Składniki
- 350 ml (1,2 szkl.) miodu
- 6 łyżek sosu sojowego
- 2 ząbki czosnku, wyciśnięte
- 900 g skrzydełek kurczaka
Jak zrobić skrzydełka w miodzie
- W średniej patelni doprowadzić do wrzenia miód, sos sojowy i czosnek.
- Umieścić skrzydełka w żaroodpornym naczyniu wielkości 27×39 cm i polać mieszanką miodową. Przykryć folią aluminiową. Wstawić do lodówki i marynować przez kilka godzin lub zostawić na noc.
- Piec pod przykryciem w nagrzanym do 190ºC piekarniku przez 30 min: obrócić skrzydełka po połowie czasu. Zdjąć folię i piec przez kolejne 10 minut.
- Wyjąć skrzydełka z sosu i piec na drucianej podstawce przez 10 minut.
Podoba Ci się ten artykuł?
Komentarze