Skrzydełka w miodzie

Przepis na Skrzydełka w miodzie
Czas przygotowania50 min + marynowanie
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić skrzydełka w miodzie

  1. W średniej patelni doprowadzić do wrzenia miód, sos sojowy i czosnek.
  2. Umieścić skrzydełka w żaroodpornym naczyniu wielkości 27×39 cm i polać mieszanką miodową. Przykryć folią aluminiową. Wstawić do lodówki i marynować przez kilka godzin lub zostawić na noc.
  3. Piec pod przykryciem w nagrzanym do 190ºC piekarniku przez 30 min: obrócić skrzydełka po połowie czasu. Zdjąć folię i piec przez kolejne 10 minut.
  4. Wyjąć skrzydełka z sosu i piec na drucianej podstawce przez 10 minut.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.