Sos tatarski

Przepis na Sos tatarski
Czas przygotowania25 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Sos tatarski to przepis na podstawową wersję sosu tatarskiego,  na bazie majonezu, z dodatkiem soku z cytryny, cebuli i koperku. Świetnie pasuje do wielu mięs.

Składniki

  • 1 l majonezu
  • 60 ml (3/4 szkl.) soku z cytryny
  • 160 g drobno posiekanej cebuli
  • 150 g drobno posiekanego koperku

Promocje na składniki

Jak zrobić sos tatarski

  1. W misce z nierdzewnej stali lub ze szkła wymieszać razem majonez, sok z cytryny, cebulę, ogórek i koperek.
  2. Przełożyć do pojemnika ze szkła lub tworzywa sztucznego ze szczelną pokrywką i wstawić do lodówki, aby majonez nabrał smaku pozostałych składników.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.