Tagliatelle ze szpinakiem i parmezanem

Przepis na Tagliatelle ze szpinakiem i parmezanem
Czas przygotowania20 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Tagliatelle ze szpinakiem i parmezanem to propozycja obiadowa, która zachwyci każdego. Składa się na nią makaron tagliatelle ugotowany al dente, świeże liście szpinaku, odrobina śmietany, orzeszki piniowe oraz starty parmezan. Polecamy wypróbować ten przepis.

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić tagliatelle ze szpinakiem i parmezanem

  1. Wrzucić makaron do dużego rondla z lekko osolonym wrzątkiem i gotować ok 8 minut, aż będzie al dente.
  2. Rozgrzać olej na patelni, wrzucić liście szpinaku i orzeszki piniowe. Podsmażyć.
  3. Wyłączyć ogień pod patelnią, dodać śmietanę i skórę z cytryny. Wymieszać.
  4. Makaron przełożyć na talerze. Przykryć sosem, posypać parmezanem i podawać.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.