Wołowina z sosem ostrygowym

Przepis na Wołowina z sosem ostrygowym
Czas przygotowania40 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Wołowina z sosem ostrygowym to przepis na pyszną, soczystą wołowinę w sosie ostrygowym, z dodatkiem papryki i brokuła. Całość posypana sezamem prezentuje się naprawdę smakowicie. Polecamy podawać z ryżem smażonym z jajkiem.

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić wołowina z sosem ostrygowym

  1. Mocno rozgrzać wok lub patelnię o grubym dnie, wlać łyżeczkę oleju i rozprowadzić go po powierzchni.
  2. Wrzucić mięso, czosnek oraz imbir i smażyć, cały czas mieszając, 2 minuty, aż kawałki rumsztyku przyrumienią się ze wszystkich stron. Wyjąć z woka łyżką cedzakową i odstawić.
  3. Rozgrzać drugą łyżkę oleju w woku, wrzucić paprykę i brokuły. Smażyć, cały czas mieszając, ok 2 minuty. Dodać mięso wraz z sokami, wlać sos ostrygowy i podgrzewać minutę na małym ogniu.
  4. Przełożyć na talerze, posypać sezamem i podawać. Polecamy łączyć z ryżem smażonym z jajkiem.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.