Zapiekanka z kapusty

Przepis na Zapiekanka z kapusty
Czas przygotowania45 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Zapiekanka z kapusty to wegetariańska zapiekanka z gotowanej kapusty, zapiekanej z sosem serowym. Propozycja obiadowa, która bez problemu zaspokoi głód.

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić zapiekanka z kapusty

  1. Nagrzać piekarnik do 175°C. Wysmarować tłuszczem dwulitrowe naczynie żaroodporne.
  2. Włożyć kapustę do osolonego wrzątku i gotować około 10 minut, aż będzie zaczynała mięknąć. Odcedzić.
  3. W międzyczasie stopić masło w małym rondelku na małym ogniu. Dodać mąkę, mleko i sól. Gotować mieszając, aż lekko zgęstnieje, a następnie dodać ser.
  4. Przełożyć kapustę do przygotowanego naczynia żaroodpornego i wymieszać z sosem serowym.
  5. Piec w nagrzanym piekarniku przez 25 do 30 minut, aż wierzch się zarumieni.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.