Zupa koperkowa

Przepis na Zupa koperkowa
Czas przygotowania35 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Zupa koperkowa to lekka, smaczna zupa bazująca na bulionie drobiowym, z dodatkiem ryżu, marchewki i pietruszki oraz koperku i śmietany. Polecamy na pierwsze danie lub jako dodatkowy posiłek ze skibką świeżego pieczywa.

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić zupa koperkowa

  1. Marchewkę, pietruszkę i selera umyć, obrać i pokroić w kostkę lub cienkie plasterki.
  2. Ryż wrzucić do gotującego się bulionu po 10 minutach wrzucić pokrojone warzywa i gotować jeszcze przez około 10 minut.
  3. Pod koniec gotowania do zupy dodać umyty i poszatkowany koperek oraz stopniowo dodawać śmietanę, żeby się nie zważyła. Opcjonalnie można dorzucić 2-3 pomidorki cherry.
  4. Zupę doprawić solą i pieprzem.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.