Bardzo łatwa szarlotka

Przepis na Bardzo łatwa szarlotka
Czas przygotowania70 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Bardzo łatwa szarlotka, idealna jako prosty, klasyczny deser. Sugerujemy, aby podawać ciasto posypane cukrem-pudrem lub z lodami.  Przepis polecamy także osobom, które na co dzień nie pieką.

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić bardzo łatwa szarlotka

  1. Na dnie okrągłej, silikonowej tortownicy (lub blaszanej tortownicy wyłożonej folią aluminiową) ułożyć jabłka.
  2. Posypać je cukrem z cynamonem i odstawić na kilka minut.
  3. Rozgrzać piekarnik do 160 C.
  4. Wymieszać wszystkie składniki na ciasto i przykryć tą mieszaniną jabłka. Piec w nagrzanym piekarniku przez około 45 minut.
  5. Odstawić ciasto w blasze na 10 minut aby ostygło, a następnie odwrócić je i zdjąć blachę.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.