Chrzan domowy do słoików

Przepis na Chrzan domowy do słoików
Poziom trudnościśredni
Ocena 3.8
Liczba komentarzy 3
02.11.2023

Jeżeli zastanawiasz się jak zrobić chrzan domowy do słoików, to ten przepis jest właśnie dla Ciebie. Tarty chrzan domowy będzie idealnym składnikiem na zupę chanową oraz wiele wielkanocnych dań.

Składniki

  • ½ kg bulw chrzanu (najlepiej jednoroczne)
  • 2-3 łyżki octu winnego lub soku z cytryny
  • cukier
  • gorąca woda

Promocje na składniki

Jak zrobić chrzan domowy do słoików

  1. Chrzan obrać ze skórki.
  2. Do miseczki wlać ocet winny i zetrzeć do niego chrzan na tarce o drobnych oczkach.
  3. Wlać kilka łyżek gorącej wody, by chrzan był nieco wilgotny.
  4. Doprawić odrobiną soli i cukru i w razie potrzeby sokiem z cytryny.
  5. Gotowy chrzan przełożyć do słoiczków i szczelnie zakręcić. Przechowywać w lodówce.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.
Avatar Slawo 24.12.2023 Super porady
Avatar Eugeniusz 17.12.2023 Super przepis. Prosty bez wydziwiania. Dziękuję