Chutney wiśniowy

Przepis na Chutney wiśniowy
Czas przygotowania50 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Chutney wiśniowy przyrządzony jest ze świeżych wiśni, jabłka, octu jabłkowego, goździków, cynamonu, cebuli i cukru. To słodko-wytrawny sos, który stanowi świetny dodatek do wielu potraw. Polecamy wypróbować ten przepis.

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić chutney wiśniowy

  1. Wszystkie składniki włożyć do małego rondelka i doprowadzić do wrzenia. Gotować bez przykrycia przez 45 minut na średnim ogniu, często mieszając.
  2. Gorący sos przelać do sterylnego słoika i dokładnie zakręcić wieczko. Odstawić w temperaturze pokojowej, żeby ostygł, a następnie przechowywać w lodówce.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.