Fit omlet bananowy

Przepis na Fit omlet bananowy
Poziom trudnościśredni
Ocena 4.5
Liczba komentarzy 6
02.11.2023

Fit omlet śniadaniowy zawdzięcza swoją słodycz dodatkowi banana. W przepisie nie używam również mąki pszennej. Zamieniłam ją na kukurydzianą. Koniecznie spróbujcie. Taki omlet możecie zjeść sam lub z ulubionymi dodatkami. Omlet z bananem posmakuje zarówno dorosłym, jak i dzieciom. Moje maluchy go uwielbią 😉

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić fit omlet bananowy

  1. Obieramy banana, przekładamy do miseczki i dokładnie rozgniatamy widelcem.
  2. Wbijamy 2 jajka, dokładnie mieszamy składniki widelcem.
  3. Następnie dodajemy czubatą łyżkę mąki kukurydzianej i proszek do pieczenia, mieszamy.
  4. Małą patelnię smarujemy niewielką ilością oleju.
  5. Wylewamy naszą bananową masę. Przykrywamy pokrywką i smażymy na niewielkim ogniu (omlet powinien ładnie podrosnąć). Gdy wierz zacznie się ścinać obracamy omlet na drugą stronę i jeszcze chwilę smażymy, ale już bez przykrycia.
  6. Omlet podajemy w całości lub pocięty na 4 części.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.
Avatar Anna 14.07.2023 Pyszny olmecik, szybki przede wszystkim,
Avatar Barbara 01.08.2022 Ale super przepis. Dzięki Blix!
Avatar Barbara 01.08.2022 Sialala
Avatar Magda 17.05.2020 Fajny przepis, tylko w opisie nie doczytalam sie do czego jest ten jogurt naturalny ?