Fit omlet bananowy

Przepis na Fit omlet bananowy
Poziom trudnościśredni
Ocena 4.5
Liczba komentarzy 6
02.11.2023

Fit omlet śniadaniowy zawdzięcza swoją słodycz dodatkowi banana. W przepisie nie używam również mąki pszennej. Zamieniłam ją na kukurydzianą. Koniecznie spróbujcie. Taki omlet możecie zjeść sam lub z ulubionymi dodatkami. Omlet z bananem posmakuje zarówno dorosłym, jak i dzieciom. Moje maluchy go uwielbią 😉

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić fit omlet bananowy

  1. Obieramy banana, przekładamy do miseczki i dokładnie rozgniatamy widelcem.
  2. Wbijamy 2 jajka, dokładnie mieszamy składniki widelcem.
  3. Następnie dodajemy czubatą łyżkę mąki kukurydzianej i proszek do pieczenia, mieszamy.
  4. Małą patelnię smarujemy niewielką ilością oleju.
  5. Wylewamy naszą bananową masę. Przykrywamy pokrywką i smażymy na niewielkim ogniu (omlet powinien ładnie podrosnąć). Gdy wierz zacznie się ścinać obracamy omlet na drugą stronę i jeszcze chwilę smażymy, ale już bez przykrycia.
  6. Omlet podajemy w całości lub pocięty na 4 części.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.
Avatar Karolina 17.04.2024 Fajny prosty przepis. Omlet wyszedł pyszny.
Avatar Karolina 17.04.2024 Z tego co widzę w innych przepisach autorki na jej stronie to do masy ten jogurt. Ale ja zrobiłam bez i też wyszło 😉
Avatar Anna 14.07.2023 Pyszny olmecik, szybki przede wszystkim,
Avatar Barbara 01.08.2022 Ale super przepis. Dzięki Blix!
Avatar Barbara 01.08.2022 Sialala
Avatar Magda 17.05.2020 Fajny przepis, tylko w opisie nie doczytalam sie do czego jest ten jogurt naturalny ?