Frittata z makaronem

Przepis na Frittata z makaronem
Czas przygotowania45 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Składniki

  • 100 g makaronu (lub 230 g ugotowanego makaronu)
  • 2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin
  • 1 duża cebula, drobno posiekana
  • 2 ząbki czosnku, pokrojone w plasterki
  • 8 jajek

Promocje na składniki

Jak zrobić frittata z makaronem

  1. Wrzucić makaron do wrzątku i gotować 5-6 minut, aż będzie al dente, czyli lekko twardy. Dokładnie odcedzić.
  2. Oliwę rozgrzać na dużej patelni, wrzucić czosnek i cebulę i smażyć na średnim ogniu, aż zaczną się rumienić.
  3. Roztrzepać jajka z 3 łyżkami wody i przyprawami i wlać na patelnię. Dodać makaron.
  4. Podgrzewać na małym ogniu 8–10 minut, aż omlet będzie lekko ścięty. W tym czasie rozgrzać opiekacz. Przenieść całą patelnię do opiekacza i ustawić ją jak najwyżej, pod samą grzałką. Opiekać kilka minut, aż góra się przyrumieni.
  5. Podawać frittatę pokrojoną w trójkąty, z chlebem.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.