Gofry marcepanowe

Przepis na Gofry marcepanowe
Czas przygotowania20 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Gofry marcepanowe to ciasto na puszyste, delikatne gofry o marcepanowym smaku. Polecamy jako zamiennik dla klasycznego ciasta na gofry. Najlepiej smakują posypane cukrem pudrem, polane gorącą czekoladą lub ze świeżymi owocami.

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić gofry marcepanowe

  1. Zmiksować mleko z marcepanem na gładką masę.
  2. Stale miksując dodawać jaja, po jednym na raz, dobrze mieszając po każdym dodaniu.
  3. Dodać mąkę, cukier i sól i miksować, aż wszystko się dobrze połączy.
  4. Piec gofry zgodnie z instrukcją dołączoną do gofrownicy.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.