Gulasz z fasoli i pieczarek

Przepis na Gulasz z fasoli i pieczarek
Czas przygotowania50 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Gulasz z fasoli i pieczarek to danie obiadowe, które świetnie smakowało będzie z dodatkiem świeżego pieczywa. Przygotowane jest z białej i czerwone fasoli, pomidorów z puszki, pieczarek oraz papryki: żółtej i czerwonej. Polecamy wypróbować ten przepis.

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić gulasz z fasoli i pieczarek

  1. Rozgrzać 2 łyżki oliwy w dużym rondlu. Wrzucić pokrojoną w plasterki cebulę i smażyć na średnim ogniu 5 minut.
  2. Paprykę wrzucić do cebuli wraz z papryką w proszku. Mieszać kilka sekund. Dodać pieczarki pokrojone na plasterki, pomidory z puszki, 2 łyżki przecieru z suszonych pomidorów i wywar warzywny z kostki.
  3. Dodać fasolę. Doprawić solą i pieprzem. Dusić pod przykryciem na małym ogniu 20 minut.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.