Gulasz z królika po grecku

Przepis na Gulasz z królika po grecku
Czas przygotowania120 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Gulasz z królika po grecku to pełen aromatycznych przypraw, takich jak rozmaryn, goździki czy cynamon, gulasz z mięsa królika z dodatkiem oliwek. Świetna propozycja na pierwsze danie – polecamy podawać z gotowanymi ziemniakami.

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić gulasz z królika po grecku

  1. W dużym garnku o grubym dnie rozgrzać oliwę na średnim ogniu. Dodać królika i podsmażyć z każdej strony (w sumie smażyć ok. 5 minut). Wyjąć królika z garnka i odstawić.
  2. Dodać szalotki (w całości) i całe ząbki czosnku go garnka i smażyć, aż trochę zmiękną i lekko się przyrumienią – ok.3-5 minut.
  3. Dodać z powrotem królika i wymieszać tak, aby znalazł się na dnie garnka, pod szalotkami. Dodać passatę, oliwki, rozmaryn, wodę i przyprawy.
  4. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować (bez mieszania) przez ok 70 minut.
  5. Od czasu do czasu potrząsnąć garnkiem, aby mięso się nie przypalało do dna.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.