Kasza jaglana z rodzynkami, żurawiną i migdałami

Przepis na Kasza jaglana z rodzynkami, żurawiną i migdałami
Czas przygotowania25 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Kasza jaglana z rodzynkami, żurawiną i migdałami to słodkie danie, które sprawdzi się zarówno jako pożywne śniadanie, sycąca przekąska w ciągu dnia, jak i mały deser. Polecamy urozmaicać według własnych preferencji.

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić kasza jaglana z rodzynkami, żurawiną i migdałami

  1. Odmierzyć pół szklanki kaszy jaglanej i wysypać na sitko, kaszę przepłukać dokładnie pod bieżącą zimną wodą.
  2. W czajniku zagotować wodę, następnie przelać przepłukaną kaszę jaglaną i przesypać do rondelka, zalać 1 szklanką gorącej wody (kaszę jaglaną zawsze gotujemy w proporcji wody 2:1), przykryć przykrywką i gotować na małym ogniu aż kasza całkowicie wchłonie wodę (ok. 20-25 min).
  3. Migdały pokruszyć np. przy użyciu spodu miski.
  4. Rodzynki i żurawinę wsypać do kaszy i dobrze wymieszać.
  5. Ciepłą kaszę przełożyć do miseczek. Dodać pokruszone migdały. 

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.